Yritys

 

Wickholm Talotekniikka on yli 60-vuotias talotekniikkaurakointia ja LVIS-huoltotöitä Etelä-Suomen alueella harjoittava nuorekas, voimakkaasti kehittyvä yritys.

Yrityksemme ydinpalvelut koostuvat talotekniikan saneeraus- ja uudisrakentamisen urakoinnista ja huolloista. Erikoisosaamisenamme ovat perinteisten urakkamuotojen lisäksi projektinjohto- ja KVR-urakointi (kokonaisvastuurakentaminen) sekä sairaalaurakointi. Sairaalaurakointiosaamisemme käsittää vesi-, viemäri, lämpö- ja jäähdytysasennusten lisäksi myös sairaalakaasuasennukset.

Huolto-osaston tehokkaat ja räätälöidyt ratkaisut ovat parhaimmillaan erikoiskohteissa, joissa tarvitaan laajaa taloteknistä osaamista LVI-asennuksista automaatioon, sähköön sekä energia-/lämpöpumpputekniikkaan. Erikoiskohteiden lisäksi tuotamme asiakkaille vuosihuoltopalvelut ammattitaidolla ja oikein aikataulutettuna.

 

Historia

2021

Henkilökunnan määrässä saavutettiin uusi huippu, 90 henkilöä.

2020

Yhtiö osti toisen liiketilan Kuusankosken toimitilojen kanssa samasta rakennuksesta.

2019

Yhtiölle myönnettiin Kauppalehden Menestyjä – sertifikaatti

2019

Allekirjoitettiin yhtiön historian suurimmat putki- ja ilmanvaihtourakat. Urakoiden yhteisarvo oli n. 12 milj. €.

2018

Yhtiö käynnisti imagomuutoksen, jonka tarkoituksena oli vakiinnuttaa yhtiön uusi logo sekä aputoiminimi Wickholm Talotekniikka jokapäiväiseen käyttöön.

2017

Yhtiö valittiin Kymenlaakson keskussairaalan ilmanvaihto- ja putkiurakoitsijaksi. Urakoiden arvo oli ennätykselliset 5,4 milj. €.

2017

Yhtiön liikevaihto kohosi ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa yli 10 milj. €:n

2017

Valmistui Elimäelle 400 m² varasto. Henkilökunnan määrässä saavutettiin uusi huippu, yli 80 henkilöä.

2016

Yhtiön henkilöstömäärä kohosi tilikaudella yli 70 henkilöön.

2013

Ostimme Kuusankosken Vesi ja Lämpö Oy:n liiketoiminnan. Tämän myötä tuli tarpeelliseksi avata Kuusankoskelle toimipiste, jossa toimii tällä hetkellä LVI-myymälä, peltiosasto sekä yhtiön koko putkiurakointiosasto. Kaupan myötä henkilökunta lisääntyi kahdeksalla.

2010

Ostimme Valkealassa toimivan Pelti- ja Ilmanvaihto Ahti Mäkinen Oy:n, jossa työskenteli 5 henkilöä.

2009

Valmistui erillinen 200 m² toimistorakennus.

2000

Putkiasennukset tulivat mukaan täydentämään urakointivaihtoehtoja.

1999

Tapahtui R.A.Wickholm Oy:ssä omistajavaihdos. Raimo Vickholm jättäytyi ruorista ja uusina kippareina jatkoivat kauan yhtiössä työskennelleet Kari Aalto sekä Jari Kokkinen.

1972

Valmistui Elimäen kirkonkylään ajanmukaiset toimitilat, yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi ja nimi R.A.Wickholm Oy:ksi. Työntekijämäärä tuplaantui työhaluisilla nuorilla miehillä ja näin mentiin parikymmentä vuotta eteenpäin. 80-luvun lopulla laajennettiin toimitiloja liki 100% sekä uusittiin konekantaa merkittävästi.

1958

Raimo Vickholm perusti Peltisepänliike R.Vickholmin. Toiminimi teki erilaisia peltisepäntöitä yksityisille asiakkaille. 60-luvulla tulivat ensimmäiset työntekijät perustajan lisäksi, jolloin toiminta laajeni rautarakennetöihin. Vuosikymmenen lopulla yhtiöön palkattiin ensimmäiset ilmastointiasentajat, jolloin ilmastointiurakoinnista tuli yhtiön kolmas tukijalka. Työntekijöitä oli 60-luvun lopussa kymmenkunta.